cultuur
en
educatie

2018
2019

Gooi en
Vecht-
streek

home > docentenoverzicht > denise lutgens, piano, klassiek en licht klassiek

Denise Lutgens, piano, klassiek en licht klassiek

E612d3817c9f51028e0d4b8385f59bb643003633
Docente: piano

Denise Lutgens is geboren in 1990 in Nederland. Op 6 jarige leeftijd begon zij met pianolessen aan de muziekschool in Venlo. Toen Denise 9 jaar was deed zij met succesvol toelatingsexamen voor de vooropleiding op het "Sweelinck" Conservatorium van Amsterdam. Door praktische redenen is ze sinds januari 2000 verplaatst naar de Conservatorium van Tilburg, waar zij les kreeg van Ton Demmers. In 2002 deed ze de vooropleiding bij Alla Blatow aan de Anton Rubinstein Akademie in Düsseldorf. Zij vervolgde haar studie bij Prof. Vladimir Krainev van 2002 - 2008. Denise behaalde haar Propedeuse of Music aan het Royal College of Music en rondde haar opleiding af bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2015. 

 

Denise heeft actief deelgenomen aan internationale concoursen en won eerste prijzen op oa. Steinway Concours Nederland, Rotary Concours, Alexander Scriabin Concours Parijs, DTKV Wettbewerb. Daarnaast speelt Denise nog steeds actief concerten en concoursen in zowel binnen- als buitenland.

 

Denise haar passie ligt bij het lesgeven en ze startte in 2009 haar eigen lespraktijk in Den Haag. Daarnaast zet ze zich actief in voor muziekontwikkeling van kinderen en talentontwikkeling door het organiseren van workshops, summer schools, een internationale piano competitie en verschillende muzikale projecten op kinderdagverblijven en basisscholen. 

Leerlingen van Denise namen ook deel aan verscheidene landelijke concoursen en kregen podium mogelijkheden in oa. Festival Classique. 

 

Denise geeft pianoles, klassiek en licht klassiek, op dinsdag en zaterdag.

 

Cursussen
piano(vanaf 4 jaar)
piano(vanaf 21 jaar)