cultuur
en
educatie

2018
2019

Gooi en
Vecht-
streek

home >

edelsmeden

Uploaded_56d41eff958b0_edel5

edelsmeden

cursusinfo

Hier leert u het aloude ambacht om hedendaagse sieraden te maken. De cursus wordt gegeven door mevrouw Greet Harinck, kunstenaar en edelsmid.

We beginnen met alpaca en messing, twee materialen om mee te oefenen. De ene is zilverkleurig en de ander goudkleurig. U leert in deze cursus om deze metalen te bewerken. Door middel van zagen, boren, vijlen, buigen en solderen met de vlam, wordt het metaal tot een sieraad gemaakt. Het afwerken door middel van schuren en polijsten is een tijdrovend en secuur werkje, maar maakt het werkstuk tot een uniek sieraad.

In het cursuslokaal is bijna al het gereedschap aanwezig. u koopt bij aanvang van de cursus een beperkt materiaalpakket met metaal, schuurpapier, zaagjes en dergelijke. Materiaal kunt u steeds bijkopen. Het materiaalpakket voor beginners is 20,00 euro.

U werkt met omlijnde opdrachten waarbinnen u ook uw eigen stijl kunt aanbrengen. door steeds kleine stapjes te maken onder deskundige leiding raakt u al snel vertrouwd met de verschillende technieken van het edelsmeden.

Als u vindt dat u de basisvaardigheden beheerst kunt u ook met zilver gaan werken. Binnen de cursus wordt, i.v.m. de kosten, niet met goud gewerkt.

Maximaal 9 cursisten.


NIEUW:  Naast lessen op de dinsdagavond, van 19.30 tot 22.00 uur, nu ook lessen op de dinsdagochtend, van 9.00 tot 11.30 uur.

De dinsdagochtendcursus begint 11 september, de avondcursus 25 september.


Let op:

Lees ook de algemene voorwaarden onder het kopje 'algemeen'.


klik op één van de opties hieronder om een selectie te maken
leeftijd
periode
locatie
prijs
€ 164,- edelsmeden
aanmelden