banner

Edelsmeden

banner

Cursusinfo

Hier leert u het aloude ambacht om hedendaagse sieraden te maken. De cursus wordt gegeven door mevrouw Greet Harinck, kunstenaar en edelsmid.

We beginnen met alpaca en messing, twee materialen om mee te oefenen. De ene is zilverkleurig en de ander goudkleurig. U leert in deze cursus om deze metalen te bewerken. Door middel van zagen, boren, vijlen, buigen en solderen met de vlam, wordt het metaal tot een sieraad gemaakt. Het afwerken door middel van schuren en polijsten is een tijdrovend en secuur werkje, maar maakt het werkstuk tot een uniek sieraad.

In het cursuslokaal is bijna al het gereedschap aanwezig. u koopt bij aanvang van de cursus een beperkt materiaalpakket met metaal, schuurpapier, zaagjes en dergelijke. Materiaal kunt u steeds bijkopen. Het materiaalpakket voor beginners is 30,00 euro.

U werkt met omlijnde opdrachten waarbinnen u ook uw eigen stijl kunt aanbrengen. door steeds kleine stapjes te maken onder deskundige leiding raakt u al snel vertrouwd met de verschillende technieken van het edelsmeden.

Als u vindt dat u de basisvaardigheden beheerst kunt u ook met zilver gaan werken. Binnen de cursus wordt, i.v.m. de kosten, niet met goud gewerkt. Deze cursus is voor beginners en gevorderden.

Wilt u eerst proeven aan edelsmeden daarvoor is de cursus: Edelsmeden, kennismaken met.

Maximaal 9 cursisten.

Start nieuwe cursus donderdag 09.00-11.30.
Aantal lessen:  10 lessen
Startdatum:      17 september 2020 en 28 januari 2021
Kosten:             € 225,00 voor 10 lessen
Docent:            Greet Harinck

Een proefles is helaas niet mogelijk. U kunt dan kiezen voor de cursus Edelsmeden, Kennismaken met.

Inschrijven cursusdata:

 

Edelsmeden voor volwassenen

Start: donderdag 17 september 2020 en 28 januari 2021 - Leeftijd: vanaf 18 jaar - Prijs: € 225,00 (10 lessen, incl. btw)

Edelsmeden voor volwassenen - Lees verder...

Gerelateerde inhoud
Greet Harinck
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme