Concert Paris & Satie

Op vrijdag 19 november zal er in het Muziek Centrum van de Omroep een concert door Globe gegeven worden onder de naam Paris & Satie.

Het programma wordt gespeeld door 3 blaasensembles welke vanuit Globe worden begeleid: dwarsfluitensemble Quick Silver o.l.v Mirjam van der Maas, klarinetkwartet Societas Aroundinosa en Het Saxofoonensemble o.l.v. Bart Kok. Er worden werken gespeeld van componisten die (al of niet) een raakvlak hebben met Parijs.   

Op het programma voor de pauze staan werken van Maurice Ravel, Claude Debussy, Georges Bizet, Marc Barthomieu, Karl Jenkins en natuurlijk Erik Satie.

Hoogtepunt van de avond is de uitvoering van de balletmuziek Mercure van Erik Satie uit 1924 in een instrumentatie voor blazers van Titus Koster. Medewerking aan dit stuk wordt verleend door Toneelgroep Globe o.l.v  Robert Grijsen. Het decor wordt gemaakt door het Atelier voor Jongeren van Betsy Pullen en Rixt Hilverda. Een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden tot samenwerking van Globe ckc.

Het idee voor de invulling van deze avond is ontstaan in de lockdown van het afgelopen voorjaar, uit een enorme behoefte om vanuit het isolement weer samen te kunnen musiceren en samen te werken. Met de uitvoering van dit concert is die missie volledig geslaagd.

Aanvang             19.30 uur
Locatie                MCO studio 8
Adres                  Heuvellaan 33, Hilversum
Toegang             Gratis (met controle van QR code of testbewijs)

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

DEPENDANCE

't Fort
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp