banner

Janine Keijzer

Docent: dans
banner

Janine Keijzer "La Nina" danst flamenco sinds 1988. Vanaf 1994 is ze flamenco les gaan lesgeven en daarna ook gaan optreden als flamenco artiest. ‘La Nina’ is een begeestigde en gepassioneerde lerares die met veel plezier de techniek en diverse choreografiestijlen overbrengt op de leerlingen.

De lessen werken altijd toe naar een eindvoorstelling, of het nu een kleine eindpresentatie betreft of een groot project zoals de flamenco musical La Zapatera, die ze schreef in 2014 en in 2015 met veel succes 3x werd uitgevoerd In Theater MLAB in Amsterdam, door 60 artiesten, waaronder alle leerlingen.

In haar eigen optredens is La Nina ook divers: projecten lopen uiteen van ‘pure’ flamenco-optredens tot aan diverse showprojecten met choreografieën voor meerdere dansers, of voor speciale gelegenheden, waarin flamenco gemengd wordt met klassieke muziek en andere muzieksoorten. Momenteel heeft ze haar eigen groep ‘Mezcla Flamenca’ waarvan de basis gevormd wordt door La Nina en John Fillmore (gitaar) en waarin ook altijd andere in Nederland bekende flamencozangeres(sen) meewerken. Enkele hoogtepunten van de laatste jaren zijn optredens voor het Hofvijverconcert met het Residentieorkest, de Flamencobiënnale Nederland, de Flamencobiënnale Ankara (Turkije) en het Robeco Zomerconcert van ‘Carmen’ de Musical en de Opera. Naast haar dans zingt La Nina tegenwoordig ook tijdens haar optredens: lichte flamencovormen zoals Sevillanas en Rumba, Latin nummers en Bossa Nova. Daarnaast speelt ze piano en cajón en is ze kunstenaar.

La Nina is geïnteresseerd in veel meer dan alleen flamenco, in het bijzonder kijkt ze naar de theatrale verhalende visuele aspecten van flamenco, vandaar ook de musical La Zapatera.

In januari 2016 start La Nina bij Globe met lessen aan lichtgevorderden en gevorderden. Uiteraard wordt dit uitgebouwd met nieuwe lessen voor beginners.

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Flamenco voor volwassenen
Sevillanas flamenco voor volwassenen
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme