banner

Maaike Eijkman

Docent: piano
banner

Maaike Eijkman begon op 9 jarige leeftijd met pianospelen. Toen zij  11 jaar was werd ze toegelaten op de Jong Talent afdeling in Den Haag en studeerde daar bij Jan Boumans. Ze vervolgde haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Hakon Austbö en Alan Weiss. Naast haar studie Docerend en Uitvoerend Musicus volgde ze ook een liedspecialisatie bij o.a. Thom Bollen, Jard van Nes en Rudolf Jansen.

Al vroeg tijdens haar studie begon de passie voor het lesgeven. Toen ze aantal keren mocht vervangen op een muziekschool merkte ze hoe fijn het is om iets op te bouwen met een leerling. Daarom besloot ze naast haar studie Uitvoerend Musicus te gaan werken bij het Centrum voor Kunstzinnige Vorming in Almere.  Sinds kort werkt zij ook bij Globe in Hilversum.

Vanaf het begin heeft ze zich enthousiast ingezet voor de ontwikkeling van jonge talenten. Dit heeft al tot prachtige resultaten geleid. Diverse leerlingen van Maaike zijn doorgestroomd naar de vakopleiding van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Ook wonnen leerlingen prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours, de Pianodriedaagse in Rotterdam, het S.J.M.N. concours en ‘Op de Stip’.

Naast het begeleiden van talenten werkt Maaike ook graag met jonge kinderen. Verhalen vertellen, schilderijen en liedteksten maken, dansen of misschien zelfs wel ritmes rappen; het kan een onderdeel van de les zijn. Noten worden hierdoor minder abstract en zorgen ervoor dat de muziek meer gaat leven.

Ze organiseert regelmatig themaconcerten voor kinderen waar soms ook andere kunstvormen bij betrokken worden. Een Harry Potteravond met filmbeelden op de achtergrond, de Notenkraker met dansers op toneel, een Gala-avond of een Schilderijententoonstelling; als het maar feestelijk is en de kinderen zich bijzonder voelen op het toneel.

Wat Maaike in ieder geval wil meegeven aan leerlingen is een motto van Beethoven; een foute noot spelen is onbelangrijk maar een noot zonder passie is onvergeeflijk!

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Piano voor jongeren
Piano voor kinderen
Piano voor volwassenen
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme