banner

Maurice Rugebregt

Docent: latin, jazz, pop, gitaar lichte muziek
banner

Maurice Rugebregt begon met gitaarspelen op zijn 12e. Als snel raakte hij geïnteresseerd in jazzmuziek. Dat kwam ook door de platencollectie van zijn vader waar hij als tiener naar luisterde: o.a. trompettist Miles Davis en de gitaristen Wes Montgomery en George Benson.

Na zijn middelbare school ging Maurice studeren aan het Rotterdams conservatorium. Daar kreeg hij ook les van Amerikaanse gastdocenten zoals Joe Pass en Jim Hall. Tijdens zijn studie begon hij met het spelen van samba en bossanova. Vanaf die tijd heeft hij zich gespecialiseerd zowel in jazz als in Braziliaanse muziek. In zijn eindexamenjaar reisde hij naar New York om privélessen te nemen bij gitarist Peter Bernstein.

Na het conservatorium timmerde Maurice meteen aan de weg met Zuco 103, Denise Jannah, Josee Koning, Laura Fygi, Julya Lo'ko, Deborah J. Carter, Harvey Mason, Tony Monaco, Zapp, Oene van Geel, Wiro Mahieu, Bert van den Brink, Hans van Oosterhout, Benjamin Herman en vele anderen. 

Onder zijn eigen naam heeft Maurice 3 cd’s uitgebracht.

De eerste cd getiteld Sioh Maluku (2003) bestaat uit Molukse traditionals die hij heeft bewerkt met jazz en Braziliaanse muziek. 

De tweede cd NEXT (2014) bestaat uit eigen composities. De muziek kan worden omschreven als een smaakvolle mix van pop, jazz en Braziliaanse muziek. 

De derde cd Two’s Blues (2016) is een eerbetoon aan de inmiddels overleden jazzgitaar icoon Jim Hall. Maurice is op deze cd begeleid door bassist Jasper Somsen en altviolist Oene van Geel.


Als docent is Maurice verbonden aan het conservatorium van Amsterdam en heeft hij jarenlange ervaring opgebouwd met het geven van gitaarles aan kinderen, jongeren en volwassenen.

www.mauricerugebregt.com

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Gitaar lichte muziek voor jongeren
Gitaar lichte muziek voor kinderen
Gitaar lichte muziek voor volwassenen
Korte cursus ukulele voor kinderen
Ukulele voor jongeren
Ukulele voor kinderen
Ukulele voor volwassenen
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme