banner

Merel van Eldik

Docente: zang lichte muziek
banner

"Het allerbelangrijkste is dat een leerling plezier heeft in het zingen, want muziek maken is toch het leukste dat er is? Ik pas mijn lesmethode dan ook volledig aan aan de leerling en kijk wat hij of zij nodig heeft."

Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met zingen en kwam ik erachter dat dat voor mij echt het allerleukste is om te doen. Ik ging al snel fanatiek van start en speelde als kind al in de musical Joseph, deed één seizoen mee aan Kinderen voor Kinderen, zong met zangeres Do samen in het tv programma 'Zingen met sterren' en deed in het trio "Pip,Merel en Quinty" mee aan het Juniorsongfestival in 2010 waar wij de vijfde plaats behaalden.

Tijdens mijn middelbare schooltijd deed ik een vooropleiding Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem, maar later kwam ik er toch achter dat ik mij liever helemaal wilde focussen op zang. Dus na het behalen van mijn VWO diploma ben ik in 2014 aan de 'Popacademie' van het ArtEZ conservatorium in Enschede gaan studeren. Hier heb ik een superleuke tijd gehad en in juli 2018 studeerde ik af met mijn eigen muziektheatershow 'Rode sneakers, magische zwaarden & een beetje blush'. Een bewerking van het sprookje 'De rode schoenen' waar ik zelf Nederlandse liedjes bij heb geschreven. Ik behaalde mijn bachelor met een 9 als eindcijfer.

Al tijdens mijn studie aan het conservatorium ben ik begonnen met het geven van zanglessen. Ik heb gemerkt dat ik dit ontzettend leuk vind en ik hier veel plezier uit haal. Met lesgeven kan ik mijn liefde voor zingen delen en mijn behulpzame en geduldige karakter inzetten om een leerling te helpen. Ik heb zowel ervaring in het geven van privélessen als in het geven van groepslessen en ben zelf ook een tijdje dirigent van een popkoor geweest. In de les staat plezier maken bovenaan mijn lijstje. Want het allerbelangrijkste is dat een leerling plezier heeft in het zingen, want muziek maken is toch het leukste dat er is? Soms kan een zangles een onzekere of schuchtere leerling laten opbloeien door het plezier dat hij/zij eraan beleeft. Plezier zal dan ook altijd het allerbelangrijkste zijn (ook al probeer ik een leerling daarnaast natuurlijk ook een hoop bij te brengen), ik pas mijn lesmethode dan ook volledig aan aan de leerling en kijk wat hij of zij nodig heeft.

Merel geeft op  dinsdag en donderdag les bij Globe.

https://www.youtube.com/watch?v=55kSTUPlPWk

https://www.youtube.com/watch?v=8WKbzGGjUIU

https://www.instagram.com/merelvaneldik/

 

 

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Zang lichte muziek voor jongeren
Zang lichte muziek voor kinderen
Zang lichte muziek voor volwassenen
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme