banner

Mihai Scarlat

Docent: ensemble
banner

Mihai Scarlat is geboren en getogen in Roemenië. Hij groeide op in een zeer muzikale familie en raakte als zoon van de dirigent van de plaatselijke fanfare al jong geïnteresseerd in de rijke Roemeense volksmuziek.

Mihai: "Mijn moeder komt uit een gezin met veertien kinderen van wie er twaalf musicus zijn geworden. Mijn vader was professioneel trompettist in een militaire kapel. Hij dirigeerde daarnaast zijn eigen fanfare waarvan de repetities in onze tuin plaatsvonden. Mijn speelgoed bestond uit het mondstuk van een tuba, de coulisse (schuif) van een trombone en de strijkstok van een viool. Mijn leven wás muziek."

Mihai Scarlat kreeg zijn professionele muzikale opleiding aan het Muzieklyceum George Enescu in Boekarest waar hij Cum Laude afstudeerde. In 1975 werd hij aangenomen bij het beroemde Ensemble Ciocirlia, het grootste volksmuziekensemble van Boekarest.

Sinds 1986 woont en werkt Mihai in Nederland. Hij behaalde zijn diploma DM aan het Hilversums Conservatorium en vervolgens het diploma UM aan het Sweelinck Conservatorium.

Als contrabassist was hij jarenlang verbonden aan het balletorkest, het latere Holland Symfonia, bekend van het tv-programma Maestro.

Sinds 1990 is Mihai als vaste docent verbonden aan de Muziekacademie Den Haag als docent Contrabas en Balkanensembles. Daarnaast leidt Mihai meerdere kleine ensembles naast zijn eigen orkest: het Ensemble Mihai Scarlat. Dit ensemble bestaat uit ca 30 professionele musici, waar hij dirigeert, componeert en arrangeert.

Eén van zijn grote passies is lesgeven.  Zowel aan volwassenen als aan kinderen. Hij beschouwt het als zijn missie om iedereen kennis laten maken met de rijkdom van de Roemeense muziek.

www.ensemblemihaiscarlat.nl

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Balkanensemble Mihai Scarlat voor jongeren
Balkanensemble Mihai Scarlat
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme