banner

Mirjam van der Maas

Docent: dwarsfluit, traverso, oriëntatieklas voor kinderen, muziektheorie
banner

Mirjam van der Maas studeerde moderne fluit aan het Conservatorium van Hilversum, een studie waarbij de nadruk lag op de moderne en romantische muziek.

Na haar eindexamen maakte zij tournees door Japan en Spanje als lid van het moderne fluitensemble "The Magic Flute."
Tijdens haar studie raakte zij geïnteresseerd in het barokrepertoire en de authentieke uitvoering daarvan. Dit was voor haar aanleiding om na haar eindexamen traversolessen te gaan volgen bij Jed Wentz, lessen die resulteerden in een studie uitvoerend musicus aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien treedt zij regelmatig op met het "Concerto Amsterdam" en "Capella Maria Barbara", zowel in passie concerten en als solist. 
Mirjam speelt mee op de cd opname van het oratorium "Joseph" door het ensemble "Musica ad Rhenum, en maakte ook een opname met het moderne fluitensemble "The Magic Flute."
Sinds augustus 1999 geeft zij les aan Globe, centrum voor kunst en cultuur in Hilversum.

Dwarsfluit spelen kan al als je 5 jaar bent. je krijgt dan eerst les op een "Dinofluit" of "Pijperfluit", dat is een kleine dwarsfluit met gaatjes in plaats van kleppen, zodat je alvast goed leert blazen en je vingers bewegen. Als je 7 of 8 jaar bent, kun je op de gewone dwarsfluit spelen. Als je in september begint met je eerste les, dan kun je op 5 december al een liedje voor Sinterklaas spelen, en met kerst je eerste kerstliedje!

Traverso spelen.
De traverso is de voorloper van de dwarsfluit, gemaakt van hout. Je kunt beginnen met spelen als je ongeveer 14 jaar bent: omdat er (bijna) geen kleppen op een traverso zitten, moeten je handen groot genoeg zijn. Je hebt ook veel voordeel als je al dwarsfluit of blokfluit speelt! Je speelt muziek uit de Barokke en vroeg Klassieke periode, dus: Bach, Händel, Vivaldi, Mozart, enzovoort.

Websites: 
Dinofluit: http://www.dino-flute.com/Welkom.html
Dwarsfluit: http://www.spreekbeurten.info/dwarsfluit.html

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Dwarsfluit / traverso voor volwassenen
Dwarsfluit voor jonge kinderen
Dwarsfluit voor jongeren
Dwarsfluit voor kinderen
Dwarsfluitensemble Quick Silver
Hilvertissimo
Muziekensemble Nova Forte
Muziektheorie A,B,C,D voor jongeren
Muziektheorie A,B,C,D voor kinderen
Muziektheorie A,B,C,D voor volwassenen
Oriëntatieklas - Hilversum
Oriëntatieklas - Weesp
This is Sliced Diazo Plone Theme