banner

Sascha Mommertz

Docent: blokfluit, Blokfluitensemble Dolce Vita, Globe Barokensemble
banner

Sascha Mommertz werd geboren in 1976 in Aken (BRD), maar woont sinds 1985 in Nederland. In 1994 begon hij zijn opleiding Muziek (met hoofdvak blokfluit) aan de afdeling Oude Muziek en Historische Uitvoeringspraktijk van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeanette van Wingerden en Marion Verbruggen. Daar sloot hij in 1998 de Eerste Fase af. Vervolgens studeerde hij in het kader van de Tweede Fase aan de afdeling Oude Muziek van de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Heiko ter Schegget. In 2000 behaalde hij daar het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij privé bij Marijke Miessen in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Matthias Weilenmann en Jérôme Minis. Bovendien ontving hij belangrijke muzikale impulsen van dr. Rebecca Stewart. Gedurende 2 jaar studeerde hij blokfluitbouw bij Jacqueline Sorel in Den Haag. Musicologische studies vulden zijn opleiding aan. Hij volgt een privéstudie traverso bij Ricardo Kanji.

In 2002 ontving hij een eervolle vermelding tijdens het Musica Antiqua Solistenconcours in Brugge.

Als speler is hij actief als solist, kamermusicus en orkestmusicus in ensembles en orkesten als Accademia Amsterdam, Concerto da Fusignano, Concerto Strumentale, Haags Barokorkest, Margaretha Consort, het Orkest van de Domcantorij Utrecht en Trio da Fusignano. Hij concerteert in binnen- en buitenland en maakte verschillende radio-, tv- en CD-opnames.

Hij was enige jaren bestuurslid van de European Recorder Teachers Association (ERTA) NL, manager van enkele oude muziek ensembles en secretaris van de Stichting Open Nederlandse Blokfluitdagen Utrecht (SONBU). Hij geeft lezingen en masterclasses en coacht ensembles. Daarnaast geeft hij cursussen bij Huismuziek. Aan de conservatoria in Utrecht en Tilburg was hij jarenlang verbonden o.a. als hoofdvakdocent blokfluit en docent oude muziek. 

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Blokfluit voor jongeren
Blokfluit voor kinderen
Blokfluit voor volwassenen
Blokfluitensemble Dolce Vita
Globe Barokensemble
This is Sliced Diazo Plone Theme