banner

Joost Scholten

Docent: theater en toneel
banner

Op de middelbare school ontdekte ikzelf dat er zoiets bestond als toneel. Ik merkte dat ik daar mijn ideeën in kwijt kon, dat in spel alles mogelijk is. Spelplezier en vrijheid wil ik graag doorgeven aan mijn cursisten. Om te ervaren dat je elk idee kan uitwerken tot een scene, een rol, is een ontzettend bevrijdend idee.

Uiteindelijk heb ik zelf toneel gedaan op een toneelcursus voor jongeren, waar we zelf de voorstelling maakte uit improvisatie en eigen inbreng. Dat heb ik met veel plezier gedaan tot ik de leeftijdsgrens passeerde. Maar theater bleef altijd knagen en miste een plaats en moment waar ik al mij creativiteit los kon laten gaan en tegelijk delen met andere mensen. Om met andere mensen iets nieuws te maken ontbrak. Dus ben ik auditie gaan doen op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) en begon mijn studie.

Op de HKU heb ik mijn ideeën voor toneelspel voortgezet en ben ik afgestudeerd als Docerend Theatermaker. En heb daar vele middelen gevonden om door middel van toneelspelletjes en speelse opdrachten mensen opener en vatbaar te maken om hun scenes en ideeën op de vloer uit te proberen. In de lessen is er ruimte voor eigen inbreng en tijd om zelf iets te maken.

Ik hoop dat de cursisten meer dan alleen toneel- en spelvaardigheden uit mijn lessen mee nemen.

Ik geef de volgende cursus(sen):

Titel
Theater werkplaats kinderen
Theater werkplaats voor jongeren
gearchiveerd onder:
This is Sliced Diazo Plone Theme