Anneke Wittop Koning

Docent: viool en barokviool

Ik geef de volgende cursus(sen):

Viool voor jongeren door admin — last modified 07-09-2023
Viool voor kinderen door admin — last modified 04-09-2023
Viool voor volwassenen door admin — last modified 04-09-2023
Anneke Wittop Koning

www.violistini.nl

Anneke Wittop Koning volgde haar vioolstudie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar zij studeerde bij Daniël Otten en Valentin Zhuk. Gedurende vijf jaar speelde zij in het Nationaal Jeugd Orkest en met dit orkest werden tournees gemaakt door vele landen van Europa. Al in een vroeg stadium begon zij ook met lesgeven en omdat dit haar dusdanig boeide, besloot zij om geen orkestmusicus te worden maar zich te richten op het vioolonderwijs, naast het spelen van kamermuziek in verschillende bezettingen.

Na het afronden van de conservatoriumopleiding en het behalen van het diploma Docerend Musicus verdiept zij zich verder in de methodiek van het vioolspel en specialiseert zich in het lesgeven aan (zeer) jonge kinderen vanaf een jaar of vier. Hiertoe volgde zij verschillende studies, zoals onder andere van de methode 'Colourstrings' van de Hongaars-Finse broers Szilvay, en nam zij deel aan diverse cursussen, waaronder de nascholingscursus 'Opbouw basistechniek viool' aan het Utrechts Conservatorium. Een paar jaar later werd bovendien de post-hbo opleiding 'Muziek aan de basis' aan het Rotterdams Conservatorium afgerond.
Wat de concertpraktijk betreft gaat zij sinds 15 jaar iedere zomer naar Cambridge, Engeland, om daar met de barokviool te concerteren.

Anneke is als viooldocente verbonden aan Globe CKC, gevestigd in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) te Hilversum. Zij werkt met een eigen lesmethode waarvoor zij muziekstukken componeert die corresponderen met de verschillende stadia van het leerproces en passen bij de verschillende niveaus van haar leerlingen. Ook heeft zij Vioolorkest Violistini opgericht, een vioolensemble voor haar jongste leerlingen, die op deze manier al vroeg kunnen samenspelen en samen kunnen optreden.

In december 2010 is haar vioolmethode voor jonge kinderen, Tovernoot, in druk verschenen bij Broekmans & Van Poppel. Het tweede deel van deze methode is in september 2011 uitgekomen.
In mei 2013 verscheen er een nieuw boek: A Tale and other Stories. Dit boek met CD, voor leerlingen van alle leeftijden, bevat sfeervolle korte voordrachtstukken voor viool met pianobegeleiding.
Voorts is Anneke sinds 2014 actief als componiste van koormuziek, waarvoor zij ook opdrachten ontvangt. Haar composities voor koor worden uitgegeven door Ascolta Music Publishing en Intrada Music.

Als bevoegd docente maakt Anneke deel uit van de European String Teachers Association, een internationale vakorganisatie die een centrale rol speelt binnen het strijkersonderwijs.
De vioollessen kunnen ook in het Engels en in het Frans gegeven worden.

Voor meer informatie: www.violistini.nl

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum route

GLOBE ATELIERS

Globe Ateliers: in de passage van de Gooische Brink
Kerkstraat 63-65
1211 CL Hilversum

Globe Ateliers route