Chloë Elsenaar

Docent: viool

Ik geef de volgende cursus(sen):

Viool voor jongeren door admin — last modified 07-09-2023
Viool voor kinderen door admin — last modified 04-09-2023
Viool voor volwassenen door admin — last modified 04-09-2023
Chloë Elsenaar

Chloë Elsenaar kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles. In 2019 haalde ze haar bachelor aan het Artez conservatorium van Zwolle. Momenteel studeert ze voor haar Master of Performance aan het HKU conservatorium in Utrecht.

Veel podiumervaring heeft zij opgedaan als soliste bij verschillende orkesten. Ze mocht bijvoorbeeld soleren met Het Orkest van het Oosten en speelde ze het Vioolconcert van A. Dvorak met het Hanze Orkest.
Bij het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel’ is ze een aantal jaar concertmeester geweest en nu speelt zij in het Ars Musica-orkest o.l.v. Patrick v.d. Linden. In het strijkers-ensemble Che-Vanno is Chloë eerste violiste.
In 2015 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In 2019 ontving ze de publieksprijs van de Vrienden van Artez.
Chloë wordt regelmatig gevraagd als gast-violiste en heeft gespeeld op vele bekende podia, zoals bijvoorbeeld in Het Concertgebouw in Amsterdam, Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam.
Met koren en verschillende orkesten heeft zij in binnen- en buitenland gespeeld waaronder in Frankrijk, Spanje en Israël.
In april 2017 bracht ze haar eerste soloalbum uit voor viool en piano.
In de afgelopen jaren heeft zij ook ervaring opgedaan in het lesgeven. Kinderen en volwassenen met verschillende niveaus kunnen bij haar terecht. Op een enthousiaste en positieve manier wil ze haar leerlingen helpen om zich te ontwikkelen in muzikaliteit, viooltechniek en samenspel. Hierbij staat het plezier van het maken van muziek voorop en wordt er per leerling gekeken welke aanpak het beste past.
Regelmatig zullen er voorspeelavonden plaatsvinden, waar leerlingen hun vioolstukken kunnen laten horen aan vrienden en bekenden. Dit is een belangrijk onderdeel waar de leerlingen naartoe werken en kunnen ervaren hoe leuk het is om voor publiek te spelen.
Meer weten over Chloë: www.chloeelsenaar.nl

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum route

GLOBE ATELIERS

Globe Ateliers: in de passage van de Gooische Brink
Kerkstraat 63-65
1211 CL Hilversum

Globe Ateliers route