Inger van Vliet

Docent: viool

Ik geef de volgende cursus(sen):

Viool voor jongeren door admin — last modified 06-09-2021
Viool voor kinderen door admin — last modified 06-09-2021
Viool voor volwassenen door admin — last modified 16-11-2021
Inger van Vliet

Inger van Vliet studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam (Bachelor) en Utrecht (Master Solo/Excellence). Op jonge leeftijd won zij al prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours en speelde zij in verscheidene jeugdorkesten als het Jeugd Orkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest. Tijdens haar studie werd zij aangenomen bij het European Union Youth Orchestra, waar uit ieder land in Europa een aantal musici mogen deelnemen. Zij soleerde onder andere met het Philharmonisch Orkest Mozart, het Leiden Sinfonietta en het Westerkamerorkest.

Inger is aanvoerder bij Sinfonia Rotterdam en remplaceert regelmatig in het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Balletorkest en andere professionele orkesten. Op het gebied van kamermuziek is zij ook zeer actief. Met haar trio, het Vivezza Trio, geeft zij concerten door het hele land en speelde zij o.a. in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en meerdere malen live op Radio 4. 

Inger begon al vroeg met lesgeven waardoor zij ruime ervaring heeft met het lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Haar enthousiasme voor de viool weet ze makkelijk over te brengen op haar leerlingen. Naast beginners neemt ze ook graag de gevorderde leerlingen onder haar hoede om het positiespel, de klankkleur en muzikale diepgang naar een hoger niveau te brengen.
Meerdere malen per jaar laat ze al haar leerlingen samenspelen in het Vioolensemble, waarin stukken van verschillende componisten worden ingestudeerd en op diverse avonden en Globe-activiteiten worden uitgevoerd. Want wat is nu leuker dan samen muziek maken.
Één keer per jaar houdt zij een componistendag, waarin ieder jaar een andere componist in het zonnetje wordt gezet en iedere leerling een kenner is na die dag!
Twee keer per jaar is er een eigen voorspeelavond waarin alle leerlingen hun vioolconcerten kunnen laten horen mét pianobegeleiding, want wat heel handig is, is dat Inger ook piano speelt en haar leerlingen zo elke les en voorspeelavond kan begeleiden.

De lessen kunnen in het Nederlands en Engels worden gegeven. 
Inger raadt een minimale lestijd van 30 minuten per week aan.

Meer lezen over Inger of naar een van haar concerten:http://http://www.ingervanvliet.com

videolink: https://youtu.be/qAJvLJ1rQFM

https://youtu.be/UUPJwzrtOzc

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum.png

DEPENDANCE

't Fort
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp

Globe CKC Weesp.png