Jean-Pierre Gabriël

Docent: Trompet

Ik geef de volgende cursus(sen):

Trompet voor jongeren door admin — last modified 05-02-2024
Trompet voor kinderen door admin — last modified 05-02-2024
Trompet voor volwassenen door admin — last modified 05-02-2024
Jean-Pierre Gabriël

Jean-Pierre Gabriël is dirigent van het Kennemer Consort en het Ridderkerks Symfonieorkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent en repetitor bij diverse orkesten.

Als gastdirigent dirigeerde hij onder meer het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Symfonieorkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Ensemble Solisten van het Residentie Orkest, maakte hij zijn operadebuut in de Opera Macbeth en dirigeerde hij op een cd met concerten voor 2 trompetten en strijkers uit de Italiaanse barok.

Jean-Pierre heeft twee masters, orkestdirectie en muziekregistratie. Hij heeft gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg en is in Den Haag cum laude afgestudeerd. Hij heeft directie gestudeerd bij Arjan Tien en Roberto Benzi. Zijn instrumenten waren piano en trompet.

Hij heeft trompet gespeeld in veel verschillende orkesten, klassieke muziek in symfonieorkesten maar ook lichte muziek in big bands en dansorkesten. Werken aan muzikaliteit als een goede techniek vindt hij belangrijk in zijn lespraktijk.

Hij heeft 18 jaar gewerkt als muziekregisseur voor Radio 4, o.a. voor het Avondconcert, en maakte opnames van concerten in het hele land.
Als producer heeft hij cd’s gemaakt, van het Koninklijk Concertgebouworkest, Residentie Orkest, Nederlands Kamerorkest, NEOS, TenToon Ensemble, e.a.

Jean-Pierre is betrokken bij Muziekeducatie Wijdemeren en geeft muziekles op basisscholen aan groep 5 en 6. Een eerste kennismaking met muziek en met een instrument. Hij geeft trompet- en pianolessen.

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum route

GLOBE ATELIERS

Globe Ateliers: in de passage van de Gooische Brink
Kerkstraat 63-65
1211 CL Hilversum

Globe Ateliers route