Kaoru Iwamura

Docent: Piano

Ik geef de volgende cursus(sen):

Piano voor jongeren door admin — last modified 10-01-2023
Piano voor kinderen door admin — last modified 10-01-2023
Piano voor volwassenen door admin — last modified 10-01-2023
Kaoru Iwamura


Kaoru heeft al meer dan dertig jaar ervaring als pianodocent. Ze geeft les aan leerlingen van alle leeftijden en op alle niveaus. Ze geeft les in Amsterdam en Hilversum. Sinds 2023 geeft Kaoru lessen klassiek piano en klavecimbel bij Globe.

Zij zorgt voor een vriendelijke sfeer voor beginners en gevorderden. Ze vindt het belangrijk dat leerlingen zich vrij voelen tijdens de les om zich muzikaal uit te drukken. Haar ultieme doel is dat leerlingen zelfstandig worden om muziek zelf te kunnen lezen en uit te voeren, zowel als hobby als professioneel.

Tijdens de lessen combineert Kaoru voor jonge kinderen solfège (notenlezen, dictee, ritmeoefeningen) met piano spelen om de basis van muzikale vaardigheid te ontwikkelen. Afhankelijk van de leerling kan ook gekozen worden voor een alternatieve aanpak op maat die past bij de leerling.

Biografie

Kaoru begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ze behaalde haar masterdiploma piano aan de Musashino Academia Musicae in Tokio. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote interesse voor de historische uitvoeringspraktijk, in het bijzonder die van de fortepiano. Haar passie voor dit instrument bracht haar naar Nederland, waar ze zich specialiseerde in de fortepiano aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam bij Stanley Hoogland. In 2003 behaalde zij haar Tweede Fase diploma in de historische uitvoeringspraktijk, met als bijvakken klavecimbel en orgel.

Als Erasmus-uitwisselingsstudent mocht ze een extra jaar studeren in Mozarteum in Salzburg: als hoofdvak klavecimbel met Siegbert Rampe en de fortepiano met Wolfgang Brunner.

In 2006 ontving Kaoru voor haar subtiele uitvoering op verschillende vroege toetsinstrumenten, de Muzio Clementi Award in het Engelse Finchcocks Musical Museum. Zij was te horen tijdens de radio live uitzending van AVRO radio4 en speelt in soloconcerten, ensembles en liedrecitals. Als open minded performer heeft ze niet alleen authentieke stukken op historische instrumenten gespeeld, maar ook moderne muziek en diverse cross-over projecten. Ze speelt overal in het land Kaoru’s MagiPodium, een eigen familievoorstelling voor jong en oud op de fortepiano.


Meer info over Kaoru: www.kaoruplaysfortepiano.comCONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum.png

DEPENDANCE

't Fort
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp

Globe CKC Weesp.png