theater Studio 8 banner.jpg

Robert Grijsen

Docent: theater, dichter

Ik geef de volgende cursus(sen):

Toneelgroep Globe - improvisatie plus door admin — last modified 15-07-2024
Dichten doe je zo - cursussen door admin — last modified 30-08-2022
Vossenstreken door admin — last modified 30-01-2024
Robert Grijsen

Robert Grijsen (1956) is dichter, schrijver en vertaler, maar ook theatermaker, speldocent en performer. Hij regisseerde tientallen producties, van toneelstukken in een kleine zaal tot musicals en opera’s in de schouwburg.

Zo zette hij zijn handtekening onder: Jesus Christ Superstar, Kiss me Kate, La Périchole, Hair, Anatevka, Carmen en Een Midzomernachtsdroom. Vele jaren had hij een eigen toneelstudio, waar amateurspelers werden opgeleid. Ook was hij lange tijd recensent en journalist cultuur bij de Gooi- en Eemlander. In 2016 en 2017 was Robert (de eerste) stadsdichter van Hilversum. Regelmatig draagt hij voor uit eigen werk, vaak in gezelschap van een musicus of een ensemble.             

Voor het theater maakte hij diverse vertalingen uit het Engels, met de komedie Dwazen van Neil Simon als grootste succes. Zelf schreef hij het libretto voor een aantal muziektheaterstukken, zoals De Odyssee, Scheherazade en Het meisje in het midden.

Robert Grijsen is werkzaam als dramadocent en regisseur op een gymnasium in Alkmaar. Verder geeft hij op verzoek workshops acteren en begeleidt hij spelers bij voorbereidingen op een auditie. Bij Globe heeft hij een gevarieerd lesprogramma voor volwassenen ontwikkeld. Inmiddels kunnen zowel beginners als ervaren spelers bij hem terecht. De missie van Robert: “Het individu de ruimte geven om zich te ontplooien op het gebied van spel en expressie. Hoe mooi is het als iemand in het leslokaal en later op het podium boven zichzelf uit kan stijgen.”

Reacties van cursisten

“Ten eerste geven de lessen mij veel plezier en energie. Ook ben ik veel beter gaan nadenken over de indruk die ik maak en daar heb ik voordeel van.”

“Toneelspelen betekent voor mij meer dan een gezellige avond. Ik vind het boeiend om te ontdekken hoe toneel mij helpt om mezelf vrijer te kunnen bewegen in het dagelijks leven.”

“Ik heb de cursus boeiend en uitdagend gevonden en ik heb genoten van het enthousiasme van de groep.”

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum route

GLOBE ATELIERS

Globe Ateliers: in de passage van de Gooische Brink
Kerkstraat 63-65
1211 CL Hilversum

Globe Ateliers route