Edelsmeden

Cursusinfo

Hier leert u het aloude ambacht om hedendaagse sieraden te maken. De cursus wordt gegeven door mevrouw Greet Harinck, kunstenaar en edelsmid.

We beginnen met alpaca en messing, twee materialen om mee te oefenen. De ene is zilverkleurig en de ander goudkleurig. U leert in deze cursus om deze metalen te bewerken. Door middel van zagen, boren, vijlen, buigen en solderen met de vlam, wordt het metaal tot een sieraad gemaakt. Het afwerken door middel van schuren en polijsten is een tijdrovend en secuur werkje, maar maakt het werkstuk tot een uniek sieraad.

In het cursuslokaal is bijna al het gereedschap aanwezig. u koopt bij aanvang van de cursus een beperkt materiaalpakket met metaal, schuurpapier, zaagjes en dergelijke. Materiaal kunt u steeds bijkopen. Het materiaalpakket voor beginners is 25,00 euro.

Edelsmeden

U werkt met omlijnde opdrachten waarbinnen u ook uw eigen stijl kunt aanbrengen. door steeds kleine stapjes te maken onder deskundige leiding raakt u al snel vertrouwd met de verschillende technieken van het edelsmeden.

Als u vindt dat u de basisvaardigheden beheerst kunt u ook met zilver gaan werken. Binnen de cursus wordt, i.v.m. de kosten, niet met goud gewerkt. Deze cursus is voor beginners en gevorderden.

Maximaal 9 cursisten.

Start               donderdag 09.00-12:00.
Aantal lessen:  10 lessen
Startdatum:     26 januari 2023
Kosten:           € 168,00 exclusief materiaal pakket van € 25-,
Docent:           Greet Harinck

Een proefles is helaas niet mogelijk.

Edelsmeden door admin — last modified 26-08-2021
Inschrijfformulier
Kennismaken met Edelsmeden door admin — last modified 07-02-2023
Inschrijfformulier

De docent(en):

Greet Harinck

Greet Harinck

Docent: edelsmeden

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

    

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Globe CKC Hilversum.png