Dichten doe je zo - cursussen

Cursusinfo

DICHTEN DOE JE ZO – korte introductiecursus

Een inspirerende duik in de wereld van de poëzie. Wat is een gedicht? Welke rijmsoorten, dichtvormen en genres zijn er? En als je zelf poëzie wilt schrijven, hoe doe je dat dan? Deze cursus is bedoeld als kennismaking met het dichten en vooral praktisch van opzet: in de les wordt de opdracht gegeven voor het schrijven van minstens één nieuw gedicht, waar je later thuis verder aan kunt werken. De resultaten worden in de groep besproken en je krijgt natuurlijk de nodige aanwijzingen, tips en trucs. Wie na deze drie lessen de smaak te pakken heeft kan aan een vervolg van nog eens drie lessen deelnemen.

Drie lessen
Woensdagavond 29 september, 13 en 27 oktober
Tijd:  19.45 – 21.45 uur
Locatie: Bibliotheek Hilversum
Doelgroep:  Volwassenen, vanaf 18 jaar
Prijs: 95,- euro

Dichten doe je zo – de derde ronde
Heb je ervaring met het schrijven van poëzie? Heb je al eens eerder een cursus gevolgd? Wil je je dichterlijke vaardigheid graag oppoetsen en nieuwe invalshoeken ontdekken? Dan kun je prima terecht bij Dichten doe je zo – de derde ronde. Gedurende zes lessen gaan we aan de gang met verschillende genres en vormen, bekijken we welke valkuilen er zijn en hoe je kunt afwijken van je bekende eigen stijl. Elke les wordt er een nieuwe opdracht gegeven, waar je twee weken de tijd voor krijgt om mee bezig te zijn. Het resultaat wordt onder elkaar besproken en geanalyseerd. Ter plekke maar ook per mail krijg je tips en trucs om je dichtwerk te verbeteren.

Zaterdag, start:  25 september, 9, 30 oktober, 13 en 27 november,11 december
Frequentie: 6 tweewekelijkse lessen
Tijd: 13.15- 15.15 uur    
Doelgroep: Volwassenen vanaf 18 jaar
Locatie:  Bibliotheek Hilversum
Prijs: € 190,-

Dichten doe je zo - gevorderden
In deze cursus wordt verder onderzocht wat je allemaal met poëzie kunt doen. Centraal staat het ontwikkelen en uitbreiden van je dichterlijke mogelijkheden. Taalvaardigheid, techniek en verbeeldingskracht krijgen de aandacht. Ook is er ruimte voor het lezen en bespreken van bestaand werk van Nederlandse dichters. Eén les vindt plaats op een bijzondere locatie, waar je inspiratie kunt krijgen voor het schrijven een gedicht. 

Maandag: 27 september, 11, 25 oktober, 15, 29 november
in Bibliotheek Hilversum
Zaterdag: 6 november, les op locatie (buiten of binnen)
Tijd maandag: 19.45– 21.45 uur
Tijd zaterdag : 13.15 – 15.15 uur             
Start: maandag  27 september
Frequentie: tweewekelijks
Doelgroep: Volwassenen vanaf 18 jaar
Prijs: € 190,-

Dichten doe je zo – gevorderden is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Hilversum en Globe, Centrum voor Kunst en Cultuur. Docent is Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.


DICHTEN DOE JE ZO – de basis
Een inspirerende duik in de wereld van de poëzie. Wat is een gedicht? Welke rijmsoorten, dichtvormen en genres zijn er? En als je zelf poëzie wilt schrijven, hoe doe je dat dan?

Deze cursus is vooral praktisch van opzet: in elke les wordt de opdracht gegeven voor het schrijven van minstens één nieuw gedicht, waar je later thuis verder aan kunt werken. De resultaten worden in de groep besproken en je krijgt natuurlijk de nodige aanwijzingen, tips en trucs. Ook aan het voordragen van je werk wordt aandacht besteed.

Dichten doe je zo wordt gegeven door Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.

Zes lessen
Dinsdagavond, tweewekelijks:
14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november
Tijd:  19.30 – 21.45 uur
Locatie:  Weesp
Doelgroep:  Volwassenen, vanaf 18 jaar
Maximum aantal deelnemers: 6
Prijs: 190,- euro


Dichten doe je zo - cursussen

Dichten doe je zo-cursussen door admin — last modified 08-07-2021

De docent(en):

Robert Grijsen

Robert Grijsen

Docent: theater, dichter

CONTACT

Telefoon: 035 68 86 800
E-mail: info@globeckc.nl

facebook-2-512.png  youtube-2-512.png  instagram-2-512.png

HOOFDLOCATIE

Globe centrum voor kunst en cultuur
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

DEPENDANCE

't Fort
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp