DICHTEN DOE JE ZO - basis

Een inspirerende duik in de wereld van de poëzie. Wat is een gedicht? Welke rijmsoorten, dichtvormen en genres zijn er? En als je zelf poëzie wilt schrijven, hoe doe je dat dan?

Deze cursus is vooral praktisch van opzet: in elke les wordt de opdracht gegeven voor het schrijven van minstens één nieuw gedicht, waar je later thuis verder aan kunt werken. De resultaten worden in de groep besproken en je krijgt natuurlijk de nodige aanwijzingen, tips en trucs. Ook het voordragen van poëzie komt aan de orde. Een goede voordracht maakt immers het dichtplezier compleet. Tot besluit van de cursus vindt in het bibliotheektheater een presentatie plaats. Een keuze uit de gedichten van de deelnemers wordt opgenomen in een speciale bundel die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen.
Dichten doe je zo is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Hilversum en Globe,Centrum voor Kunst en Cultuur. Docent is Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.

Data:             Zaterdagochtend, 25 januari, 1,8 en 29 februari, 7 en 14 maart (presentatie)
Tijd:              11.00 – 13.30 uur
Locatie:        Bibliotheek, ’s Gravelandseweg 55, Hilversum
Doelgroep:   Volwassenen, vanaf 18 jaar
Maximum aantal deelnemers: 6
Prijs:            180,- euro
Aanmelden: d.m.v. een mail naar info@globeckc.nl, graag met vermelding van adres voor de factuur en of u de basis- of de                            vervolgcursus wil gaan volgen.

This is Sliced Diazo Plone Theme