banner

Piano voor jongeren

banner

Cursusinfo

Op de piano kun je veel soorten muziek spelen: jazz, klassiek, pop, begeleidingen, improvisatie. Het is natuurlijk niet zo dat je direct al voor een bepaald soort muziek hoeft te kiezen. Eerst moet je de weg vinden op het instrument. Maar later kun je je ontwikkelen in de richting die je het leukste vindt. Met piano spelen kun je bij Globe beginnen als je vier jaar bent.

Je moet de hele week over een instrument kunnen beschikken. Als dat niet zo is (bijvoorbeeld omdat je op twee adressen woont) kan een tweede digitale piano een oplossing bieden. Tegenwoordig zijn ze tweedehands tegen redelijke prijzen te verkrijgen.

Om diverse redenen is een keyboard ongeschikt voor de pianoles. Dus ook niet voor de eerste beginperiode.

Als een akoestische piano (dus met snaren) niet binnen het budget past kan een digitale (elektronische) piano uitkomst bieden.

De laatste jaren is de kwaliteit van digitale piano's aanzienlijk verbeterd. Voordeel is dat je met een koptelefoon kan studeren. Er bestaan ook piano's die van akoestisch op digitaal zijn om te schakelen. Op de internetsite www.piano.startpagina.nl is veel (prijs)informatie te vinden.

 

  • René Lantinga (06-51971932) geeft les op maandag en vrijdag in Hilversum.
  • Jules Luisman geeft les op maandag en woensdag in Hilversum.
  • Denise Lutgens geeft les op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in Hilversum en op woensdag in Weesp.
  • Irina Ursu-Antonova geeft les op maandag in Hilversum .
gearchiveerd onder:

 

This is Sliced Diazo Plone Theme